Ciało Dla domu for men Kosmetyki Najnowsze

Mydło rokitnik i pomarańcza, energetyczne jak osiemnastka

Gdybym była mężczyzną, codzienny prysznic byłby strefą zakazaną przez ewentualną żonę, dziewcznę czy kochankę. Już pewnie by wolały swojskie klimaty niż myśl o dzikich fantazjach, jakie niewątpliwie nachodziłyby mnie (mnie jako faceta) pod prysznicem, sam na sam z mydłem SPEICK.

SpeickMydłoRokitnikPomarańcza2

Nie, nie… mydło i facet… STOP ! zawracamy nasze myśli z typowo więziennej egzystencji (o ile wszystko co mówili w TV jest prawdą ;>) na nieco inny tor, bardziej tradycyjny, jeśli mogę się tak wyrazić.

Tak więc… ja – wydanie męskie – po całym dniu pracy (o ile miałBYM szczęście ją znaleźć) idę pod prysznic, zmęczenie sięga zenitu, może nawet nie chciałoby mi się wchodzić do kabiny, gdyby nie dwa powody… kształt i zapach tam ukryte.

pforiloweblogspot

(Charakteryzacja by Angel)

Rozbieram się, wchodzę w strumień parującej wody, zamykam oczy, odchylam głowę w tył, przeciągam dłońmi po długich, mokrych włosach.

W powietrzu unosi się zapach, jej ciało pachnie słodką pomarańczą.
Wyciągam po nią dłonie. Ma idealne kształty, idealną wielkość, jej wypukłość mieści się w moim uścisku, czuję jej twardość na klatce, gdzieś tam na dole…

I tutaj nagle wchodzi taka ewentualna żona, a w oczach dwa znaki zapytania, każdy podszyty wyrzutem, no bo jak tak POD PRYSZNICEM? SAM?

SpeickMydłoRokitnikPomarańcza4

 

A wszystko to za sprawą mydła SPEICK WELLNESS.
Ok., nie jestem mężczyzną, ale trzymanie w dłoni tego mydła daje przyjemność. Ma idealny kształt, najlepszy ze wszystkich, szybko się pieni, a jego piana jest najbardziej kremowa ze wszystkich jakie dotąd znałam. Otula mocnym, pomarańczowym zapachem, nie podrażnia żadnego miejsca, nawet stref intymnych, a ciało jest przyjemne w dotyku, nie przesuszone. I od pierwszego dotyku pobudza fantazje, nawet ja jako kobieta mam wrażenie, że dotykam młodej i jędrnej piersi osiemnastolatki, ale cóż tu opowiadać, jego po prostu trzeba mieć i poczuć w swojej własnej dłoni 🙂

 

SpeickMydłoRokitnikPomarańcza3

 

To niemieckie mydło ma nie zmienioną od 80 lat recepturę, zawiera naturalne oleje i ekstrakty roślinne, waga 200g
a cena kusząca, 18,50 zł, dostępny w ORGANEO TUTAJ KLIK wraz z innymi wariantami zapachowymi KLIK TUTAJ.

 

SpeickMydłoRokitnikPomarańcza1

 

Co ukrywa się w mydle?

1. Sodium Palmate – mydło sodowe. Olej palmowy działa przeciwzapalnie, odżywczo, przeciwobrzękowo, łagodząco, oczyszczająco, przyśpiesza regenerację tkanek. Wywiera doskonały wpływ nawilżający, natłuszczający, uelastyczniający i wygładzający skórę.

2. Sodium Cocoate – mydło sodowe. Olej kokosowy, ma działanie łagodzące, chłodzące
i odżywcze. Działa również odkażająco i bakteriobójczo. Często stosowany jako olej bazowy, szczególnie w kosmetykach do pielęgnacji włosów oraz tzw. masłach do ciała, także jako środek poprawiający konsystencję.

3. Aqua – woda, rozpuszczalnik.

4. Sodium Olivate – mydło sodowe z oliwy, ma działanie regenerujące, wygładzające oraz nawilżające, uelastycznia skórę i poprawiają jej napięcie. Zawiera witaminy
i związki mineralne (witaminy z grupy B, fosfor, żelazo, witaminy C i E).
Idealna do skóry suchej, radzi sobie dobrze z cellulitem.

5. Glycerin – Naturalna gliceryna jest uzyskiwana przez zmydlanie tłuszczy roślinnych, głównie tłuszczu kokosowego. Gliceryna w naturalny sposób osłania skórę, przenikając do przestrzeni międzykomórkowych, gdzie wiąże ilość wody niezbędną
do zachowania prawidłowego nawilżenia skóry. Ma doskonałe właściwości łagodzące, skutecznie nawilża przesuszoną skórę ze skłonnościami do pierzchnięcia nadmiernie wysuszoną. Wygładza, poprawia elastyczność, reguluje procesy prawidłowej odnowy naskórka.

6. Parfum – naturalne substancje zapachowe.

7. Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Fruit Extract – wyciąg z rokitnika ma

wysoką zawartość fenolokwasów, flawonoidów i witamin,dzięki czemu jest traktowany jako roślina lecznicza. Oleje z rokitnika zawierają wysokie stężenie kwasu palmitynowego, składnika wchodzącego w skład związków budulcowych ludzkiej skóry. Kwas palmitynowy odpowiedzialny jest za szybsze ziarninowanie ran i regenerację naskórka. Wyciągi z rokitnika stosowane są
w kosmetyce do pielęgnacji skóry uszkodzonej przez promienie słoneczne (łagodzi tany zapalne).  Wchodzą w skład środków kosmetycznych używanych do pielęgnacji skóry zniszczonej, przesuszonej i łuszczącej się. Ze względu na dużą zawartość witaminy C flawonów i flawonoidów w owocach, rokitnik jest cennym składnikiem preparatów likwidujących przebarwienia skóry, wykorzystywany jest do produkcji preparatów, do opalania się jako naturalny bloker promieni UVA i UVB.

8. Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Oil – olejek ze słodkiej pomarańczy. Jest to bogate źródłem witaminy C, A i B a także wielu substancji odżywczych pochodzenia roślinnego, flawonoidów i enzymów. Delikatnie zwęża pory. Zapobiega powstawaniu zaskórników. Enzymy nadają skórze promienny wygląd, wyciąg stymuluje też produkcję kolagenu.

9. Cetearyl Alcohol  – kat. emulgatory/emolienty/regulatory lepkości. Biała, woskowata substancja nadająca skórze miękkość i gładkość, natłuszcza.

10. Glyceryl Stearate – stosowany w kosmetykach jako zmiękczacz. Nie działa szkodliwie,
ale u osób wrażliwych może wywołać podrażnienie.

11. Potassium Stearate – naturalny emulgator i środek nadający konsystencję.

12. Potassium Palmitate – sól potasowa kwasu palmitynowego. Służy do produkcji żeli olejowych.

13. Sodium Gluconate – substancja chelatująca, substancja tworząca kompleksy chelatowe
z jonami większości metali.

14. Sodium Chloride – chlorek sodu (sól), w kosmetykach odpowiada za lepkość produktu,
w peelingach za właśściwości ścierne.

15. Sodium Thiosulfate – sól sodowa kwasu tiosiarkowego, składnik komórek ciała człowieka, stabilizator mydeł.

16. CI 15985 – barwnik, żółcień pomarańczowa (E 110)

17. Benzyl Salicylate – substancja występuje w postaci bezbarwnej do jasnożółtej cieczy
o balsamicznym, słodkim, kwiatowym zapachu. W kosmetykach stosowana jako substancja zapachowa lub środek absorbujący promienie słoneczne (UVB), składnik
o działaniu lekko znieczulającym.

18. Citral – składnik kompozycji zapachowej z naturalnych olejków eterycznych.

19. Geraniol – składnik kompozycji zapachowej. Wyciąg z naturalnych olejków eterycznych.

20. Limonene – składnik kompozycji zapachowej. Zapach skórki cytrynowej. Wyciąg
z naturalnych olejków eterycznych.

21. Linallol – składnik kompozycji zapachowej (woń konwaliowa). Wyciąg
z naturalnych olejków eterycznych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>